Yerli yapay zeka 64 binin üzerinde oltalama saldırısını engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli Yapay Zeka İle 64 Bin 115 Oltalama Saldırısını Engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli yapay zeka teknolojisiyle vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama saldırısı gerçekleştiren 64 bin 115 alan adına erişimin engellendiğini açıkladı. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

USOM’un, yurt içi ve dışı kaynaklı siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı ve duyurulara ilişkin faaliyetler yürüttüğünü belirten Uraloğlu, zararlı bağlantıların tespit edilmesiyle altyapı seviyesinde erişimin engellendiğini vurguladı. Bu sayede, ülke genelinde internet kullanıcılarına ve sistemlerine yönelik saldırıların önüne geçildi.

Uraloğlu, USOM’un geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde dolandırıcılık amacıyla kullanılan 64 bin 115 alan adına erişim engeli getirildiğini ve Türkiye genelindeki kritik web sitelerinin zafiyetlerinin tarandığını belirtti.

7 Gün 24 Saat Türkiye’nin Siber Sahasını Koruyoruz

Uraloğlu, USOM koordinasyonunda kurumların ve kritik altyapı sektörlerinin korunmasına yönelik faaliyetler kapsamında SOME’lerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurgulayarak, 2 bin 317 SOME ekibi, 7 bin 981 uzman personel ve 400 USOM uzmanıyla ülkenin siber sahasını koruduklarını söyledi. Geliştirdikleri yapay zeka teknolojisi ve proaktif taramalarla yüzbinlerce zararlı bağlantıya erişimi engellediklerini belirtti.

Uraloğlu, Kasırga projesi kapsamında haftalık 130 tarama gerçekleştirildiğini ve internete açık kaynaklardaki zafiyetlerin tespit edildiğini aktardı. Bu sayede, ülkenin siber güvenliğinin güçlendirildiğini ifade etti. (AA)

Related Posts

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Tesla’nın sürücüsüz taksisi Robotaxi hizmete girdi

Tesla, CEO Elon Musk’ın yıllardır vaat ettiği sürücüsüz araç hizmetini nihayet hayata geçirdi. Şirketin 2025 Model Y SUV’leri, Amerika’nın Austin kentinde robotaksi hizmeti vermeye başladı. Böylece Musk’ın yalnızca kameralar ve uçtan uca yapay zekâ ile tam otonom sürüş mümkün iddiası ilk kez gerçek bir saha testiyle karşı karşıya kaldı.

Spotify’a yakında HiFi desteği geliyor! Fazladan internet harcayacak

Spotify için birkaç yıl önce tanıtılan HiFi yani kayıpsız ses kalitesine yönelik yeni gelişmeler var. Uzun bir süredir beklenen HiFi altyapısının yakında Spotify için sunulması bekleniyor.

Game Pass’ten haziran ayında kaldırılacak oyunlar

Game Pass’ten haziran ayında kaldırılacak oyunlar açıklandı. Toplamda 6 oyun haziran ayında Game Pass abonelerine veda ediyor. Oyunları oynamaya devam etmek isteyenlerin sevdikleri oyunları satın almaları gerekiyor.

Milli para atlet Muhammet Atıcı’dan altın madalya

Milli atlet Muhammet Atıcı, Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix’inde gülle atma branşında altın madalya kazandı.