Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: ‘Gençlerin Bilişim Projeleri Akranlarına Eğitimde Katkı Sunacak’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Akran Öğrenme ve Genç Bilişim Ekosistemi Zirvesi’nde konuştu. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) iş birliği ile Genç Bilişim Ekosistemi (GençTek) tarafından ilk defa organize edilen zirve sayesinde, lise öğrencilerinin bilişim projelerini paylaşarak, akranlarının öğrenme süreçlerine katkıda bulunacaklarını belirtti.

Bakan Tekin, 2011 yılından bu yana Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) çerçevesinde interaktif tahtaların neredeyse tüm okullara kurulduğunu ve bu okullara internet erişimi sağlandığını vurgulayarak, ardından dünyanın en büyük eğitim içerik portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) oluşturulduğunu açıkladı. Tekin, “Bu projeler bazı politik tartışmalara yol açsa da, uluslararası eğitim kuruluşlarının takdirini kazanarak dünyada interaktif tahtalarla donatılmış tek ülke konumuna geldik” dedi.

‘Eğitimde Dönüşüm ve Yenilikler Muhalefetin Eleştirilerine Rağmen Devam Edecek’

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulamaya alınan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin muhalefet tarafından eleştirildiğini belirterek, müfredat değişikliğinin öğrencilerin gelişen teknolojilere uyum sağlamalarını amaçladığını söyledi. Tekin, “Eğitimi sadece bilgi merkezli olmaktan çıkarıp, verilen bilgileri uygulamaya ve beceriye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eğitim paradigması değişiyor ve biz bu değişime ayak uydurmak istiyoruz. 2011’de eleştirilen adımlarımız bugün övgü alıyor. Önemli olan hedefimizi görmek ve ona odaklanmaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, zirve kapsamında öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledikten sonra programı tamamladı.

Related Posts

Boğaziçi Üniversitesi küresel sıralamada yükselişini sürdürüyor

Köklü akademik geleneği, Ar-Ge altyapısı ve eğitim vizyonuyla Boğaziçi Üniversitesi, bir kez daha uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı. Saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından QS World University Rankings 2026 verilerine göre Boğaziçi Üniversitesi, 47 basamak birden yükselerek dünyada 371. sıraya yerleşti.

Türk üniversiteleri QS 2026 dünya sıralamasında ilk 100’e girdi

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasını yayınladı. QS İşveren İtibarı Göstergesinde; ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına ilk 100’den girmeyi başardı.

Yeni Manisa Belediye Başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu hangi partiden?

Eski Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu yeni Manisa Belediye Başkanı seçildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi için yeni belediye başkanı seçildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’nin adayı Besim Dutlulu seçildi. Peki, Yeni Manisa Belediye Başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutluluhangi partiden? İşte hayatı ve biyografisi

LGS soru kitapçıkları yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın soru kitapçıkları yayımlandı.

Pamukkale’yi bayram tatilinde 53 binden fazla turist ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ören yerine bu yıl gelen ziyaretçi sayısı 700 bini aştı

Küresel yükseköğretimin geleceği İstanbul’da şekillenecek

Dünya yükseköğretiminin geleceği, 16-19 Haziran tarihleri arasında ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Times Higher Education (THE) “Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi 2025” ile İstanbul’da masaya yatırılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile THE iş birliğiyle düzenlenen kongreye 110 ülkeden 5 binin üzerinde uluslararası temsilci katılacak.