Rusya, Almanya ve Leyen’den İmamoğlu açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye Ziyareti Planları Hakkında Kremlin’den Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapmayı planladığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Peskov, “Hala geçerli olan bir davet var ve Rusya Devlet Başkanı bu daveti minnetle kabul etti. Ancak ziyaret tarihleri konusunda diploması kanallar aracılığıyla henüz anlaşmaya varılmadı.” şeklinde konuştu.

“İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gözaltına Alınması Putin ile Erdoğan’ın Telefon Görüşmesine Gerekçe Olur mu?” sorusuna yanıt

Peskov, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protesto gösterilerinin, Putin ile Erdoğan arasında bir telefon görüşmesine gerekçe olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdi:

“Hayır, bu telefon görüşmesi için bir gerekçe olamaz ve olmayacak da. Bu Türkiye’nin egemenlik meselesi. Biz her zaman, nasıl yaşayacağımızın söylendiğini duymak istemeyiz ve başkalarının iç meselelerine de kesinlikle karışmayız.”

Peskov ayrıca, bu hafta planlanan Rusya ile Türkiye arasındaki telefon görüşmesinin olmadığını belirtti.

Almanya Başbakanı’ndan Açıklama

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da ilerletmek için büyük çaba gösterdik. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması Türk demokrasisi ve ilişkiler açısından üzücü. Muhalefet yargılanmamalı.” ifadelerini kullandı.

Ursula von der Leyen: Derinden Endişe Verici

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını “derinden endişe verici” olarak değerlendirdi. Leyen, Brüksel’de düzenlenen bir basın toplantısında konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
“Türkiye’nin bir Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği adayı olması nedeniyle, belediye başkanının gözaltına alınmasının derinden endişe verici olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin demokratik değerleri, özellikle seçilmiş yetkililerin haklarını koruması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin Avrupa ile bağlarını güçlendirmesini istiyoruz ancak bunun için demokratik normlara ve uygulamalara bağlılık önem taşımaktadır. Türkiye’nin bu temel ilkelere saygı göstermesi kritik önem taşımaktadır.”

KAYNAK: HABER7, SPUTNİK

Related Posts

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

Bahçeli, 99 gün sonra Meclis’te: Sırrı Süreyya Önder için yapılan anma törenine katıldı

Bahçeli, 99 gün sonra Meclis’te: Sırrı Süreyya Önder için yapılan anma törenine katıldı

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa dönüştü: Ölü sayısı giderek artıyor

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan’da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hindistan, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Pakistan’dan geldiği”ni …

Hindistan, Pakistan’ı vurdu! Peş peşe patlamalar

Reuters haber ajansının aktardığı bilgilere göre, Pakistan’ın Muzaffarabad kenti yakınlarında bir dizi patlama sesi duyuldu. Pakistan Ordu Sözcüsü, Hindistan’ın füze saldırısıyla ülkeyi hedef aldığını açıkladı. Saldırının ardından Pakistan’dan …