Mourinho’nun Arda Güler sözleri sonrası Real Madrid’den transfer kararı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Arda Güler’in olası transferi hakkında, “Arda gibi oyuncular genellikle Real Madrid gibi büyük bir kulüpte kalmayı tercih eder. Eğer Arda Güler gelmek isterse, neden olmasın? Eğer Fenerbahçe’yi seviyorsa, bedava gelirse ve Real Madrid maaşının %75’ini öderse ‘hayır’ diyemeyiz.” sözlerini kullanmıştı. Mourinho’nun bu açıklamasının ardından İspanyol basını Real Madrid’in Arda Güler kararını manşete taşıdı. İşe detaylar…

ANCELOTTI, ARDA’DAN MEMNUN

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler’in son haftalarda gösterdiği performanstan oldukça memun. İtalyan teknik adam gelecek sezonun kadro planlamasında Arda Güler’e yer vermeyi düşünüyor. Mbappe transferini de tamamlayan Real Madrid’in yakaladığı genç jenerasyonu bozması beklenmiyor.

MOURINHO’DA ARDA YANITI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, dün düzenlediği basın toplantısında Arda Güler’in olası transferi hakkında gelen bir soruya yanıt vermişti. Mourinho, “Arda gibi oyuncular genellikle Real Madrid gibi büyük bir kulüpte kalmayı tercih eder. Eğer Arda Güler gelmek isterse, neden olmasın? Eğer Fenerbahçe’yi seviyorsa, bedava gelirse ve Real Madrid maaşının %75’ini öderse ‘hayır’ diyemeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

İSPANYA’DAN ARDA İDDİASI! İŞTE REAL MADRID’IN KARARI

Mourinho’nun Arda Güler sözleri sonrası İspanyol basını, Real Madrid’in milli futbolcu için aldığı kararı manşete taşıdı. Haberde “Ancelotti elinde bir cevher olduğunu biliyor. Ve önümüzdeki sezon, sahip olacağı rekabete rağmen, Güler’in daha da rekabetçi bir versiyonunu ortaya çıkarabileceğine inanıyor.” ifadelerine yer verildi.

“FENERBAHÇE’DEN GELDİ GERİSİNİ TARİH YAZDI”

Haberde Arda Güler’in 20 milyon euroluk bedelle Fenerbahçe’den transfer olduğu hatırlatılan haberin detayında “Türk yıldız adayı oyununu geliştirmeyi başardı ve büyük kulüplerin dikkatini çekmeye başladı, Real Madrid de onu transfer etti. Real Madrid, 20 milyon artı değişkenlik bir transferle anlaşmayı kazanan taraf oldu. Ve gerisini tarih yazdı.” denildi.

ARDA GÜLER’İN PERFORMANSI

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olduktan sonra yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Arda Güler, Kral Kupası son 32 turunda oynanan Arandina maçıyla formasına kavuşmuştu. Real Madrid’in La Liga’da şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Ancelotti tarafından ilk 11’de tercih edilen milli futbolcu Real Sociedad, Alaves, Granada ve Villareal maçlarında ağları havalandırmayı başarmıştı.

Arda Güler, Real Madrid formasıyla tüm kulvarlarda 12 karşılaşmada 440 dakika sahada kaldı. Milli futbolcu söz konusu maçlarda Real Madrid’e 6 gollük katkıda bulundu. Transfermarkt’ın verilerine göre Arda Güler’in güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir