Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın Germe Operasyonu İle İlgili 5 Önemli Bilgi

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulamadır. Deneyimli ekipler tarafından güvenilir merkezlerde yapılması gereken bu operasyonda, gevşek cilt ve cilt altı doku alınarak düz ve gergin bir karın görüntüsü elde edilmesi amaçlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe operasyonundan tam bir başarı elde etmek için hastaların dikkat etmeleri gereken 5 önemli maddeye dikkat çekmektedir.

1. Doğru pozisyonda dinlenin

Operasyondan çıkan hastanın pozisyonu önemlidir, çünkü ani bir gerilim dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle en doğrusu, hastanın belden ve dizlerden bir miktar bükülmüş olacak pozisyonda istirahat etmesidir.

2. Düzenli yürüyüş yapın

Hasta her 2 saatte 1 yürümeli, bu yürüyüşler sırasında belden bir miktar eğilir pozisyonda olmalıdır. 10-15 gün içinde bu pozisyon dik duruşla devam ederken, hasta 2. hafta sonrasında artık normal hayatına dönebilmektedir.

3. Karın egzersizleri için acele etmeyin

Hastalar 1. ayda hafif egzersizlere başlayabilir. Karın egzersizleri için ise 6-12 hafta beklemeleri önerilmektedir.

4. Beslenmenizi doğru planlayın

Operasyondan sonra gaz, şişkinlik ve tuvalete çıkma gibi durumlar yakından takip edilmelidir. Hastanın normal beslenme düzenine geçmesi de bu gelişmelere göre planlanabilmektedir.

5. Korse kullanın

Operasyondan sonra hastalar ilk bir ay boyunca korseyi devamlı kullanırken, sonrasında 2 hafta gece olmak üzere 6 hafta boyunca kullanmayı sürdürmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?