Finansmanı buldu 5 milyar dolarlık oldu

Dream Games, Yeni Yatırımla 5 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

2019 yılında kurulan ve Royal Match ile Royal Kingdom mobil oyunlarıyla büyük başarı yakalayan yerli mobil oyun şirketi Dream Games, yeni yatırımla birlikte 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. İstanbul merkezli küçük bir mobil oyun stüdyosu olarak kurulan ve şimdi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasında yer alan Dream Games, küresel alanda daha güçlü bir büyüme için yeni yatırımlara odaklanıyor. Yatırımın toplamı 2 milyar doların üzerinde ve öz sermaye ile borç finansmanı unsurlarını kapsıyor. Yatırımın düzenleyici kurum onayının 2025’in 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

‘Yeni Yatırımcılarımızla Büyümekten Heyecan Duyuyoruz’

Dream Games, Peak Games’ten ayrılan bir ekip tarafından 2019 yılında kuruldu ve firma hisselerini ve yönetimsel kontrolü elinde tutan beş kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Daha önce yatırım yapan Balderton, Makers Fund, Index Ventures, Sequoia Capital ve IVP şirketleri ise Dream Games’ten çıkış yaparak hisselerini CVC ortaklığına devretti. Dream Games, 2022 yılında 2,75 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. CEO ve kurucu ortak Soner Aydemir, “Yeni yatırımcılarımızın desteğiyle büyümeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En Yüksek Hasılatı Elde Eden Mobil Bulmaca Oyunları

Dream Games, mobil oyun faaliyetlerini Royal Match ve Kasım 2024’te piyasaya sürülen Royal Kingdom oyunlarıyla sürdürüyor. Royal Match, Candy Crush Saga’yı geride bırakarak mobil bulmaca oyunları kategorisinde en yüksek geliri elde eden mobil uygulama haline geldi.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Çin’den uyuşturucu kimyasallar için ABD’ye taviz sinyali: Ticaret savaşı yumuşayabilir

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret gerilimini azaltmak isteyen Pekin yönetiminin, fentanil ve öncü kimyasalların ihracatını denetleme sözüyle Washington’la müzakereye kapı araladığı ileri sürüldü. Çinli Bakan Vang’ın, ABD’li yetkililerle görüşmek üzere harekete geçtiği bildirildi.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir