Eczacılar alarm veriyor; “İflas noktasındayız”

Diyarbakır Eczacı Odası, şehirdeki eczacıların ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. “24 saat kesintisiz hizmet veren eczanelerimiz iflasın eşiğinde,” diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, artan enflasyon ve yükselen işletme maliyetleri nedeniyle eczanelerin giderek zor duruma düştüğünü ifade etti. Yaşar, “İlaç fiyatlarının yılda bir kez güncellenmesi Türkiye’de 30 bin noktada hizmet veren eczaneleri zor durumda bırakıyor. Son güncelleme maalesef bizleri daha da kötü bir duruma sürükledi,” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Ekspres’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Yaşar ayrıca, Türkiye genelindeki ilaç fiyatlandırma politikasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) protokollerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eczacıların, teknolojik ve kritik öneme sahip ilaçların Türkiye piyasasından çekilmesi ile başa çıkmak zorunda kaldığını, bu durumun hastaların ilaçlara erişimini zorlaştırdığını vurguladı.

Diyarbakır’daki eczacılar, her iki eczaneden birinin yüksek kredilerle ayakta kalmaya çalıştığını, bu durumun mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söylediler. Eczacılık hizmetlerinin devamlılığı için SGK ile olan protokollerin ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Eczane varsa hayat vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için eczanelerin ayakta kalması şart,” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

Related Posts

Sadece selfie ile yaş ve kanser riskini tahmin eden yapay zeka keşfedildi

Yüzümüzdeki çizgiler, göz altı torbaları ve cilt tonu yalnızca yaşımızı yansıtmakla kalmayabilir; aynı zamanda sağlığımıza da ışık tutabilir. Bilim insanları, yalnızca bir selfie üzerinden kişinin biyolojik yaşını ve kanser hastalarının hayatta kalma olasılığını tahmin eden yapay zeka destekli bir araç geliştirdi.

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde