İŞKUR’dan çalışan annelere 348,2 milyon lira destek

İŞKUR’dan Anneler İçin Yarım Çalışma Desteği!

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) çalışan annelerin iş hayatından kopmamaları ve çocuklarını sağlıklı şekilde büyütebilmeleri için sağladığı yarım çalışma ödeneğinden bugüne kadar 45 bin 641 kişi yararlandı, toplam 348,2 milyon lira destek verildi.

İŞKUR’dan alınan bilgilere göre, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve sürdürülebilir istihdam sağlanması için destekler sunulmaya devam ediyor.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını destekleyen İŞKUR, çalışan annelerin iş ve aile yaşamlarını dengelemelerine yardımcı olmak amacıyla 2016 yılında başlattığı yarım çalışma ödeneği ile çalışmayı tercih eden annelere destek sağlıyor.

Yarım gün çalışma imkanı sunan bu destekle doğum yapan veya evlat edinen kadınlar, gelir kaybını kısmen gidererek iş hayatlarına devam edebiliyorlar.

Yarım çalışma ödeneğinden faydalanan toplam 45 bin 641 kişiye 348,2 milyon lira destek verildi.

Aranan Şartlar

Yarım çalışma desteğinden yararlanmak için doğum yapmış veya 3 yaşını doldurmamış çocuk evlat edinmiş kadınlar ve erkekler başvuruda bulunabiliyor.

Ödenek alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olması ve haftalık çalışma süresinin yarısı kadar çalışmış olma şartı aranmaktadır.

Bu şartları sağlayan bireylerin başvuruları, analık hali izninin bitiminden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR’a yapılmalıdır.

Sigorta Primleri

İşverenin, çalışanın yarım çalışma talebini reddetme hakkı bulunmamaktadır. Yarım çalışma süresi, birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün olarak uygulanmaktadır.

Yarım çalışma ödeneği, bu sürelerin yarısı hesaplanarak ödenmektedir. Ayrıca, destekten faydalananların sigorta primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaktadır.

İşverenler, yarım çalışma yapılacak gün ve saatleri belirleyerek, çalışanı bu doğrultuda görevlendirmektedir. Çocuğun engelli doğması durumunda yarım çalışma süresi 360 güne çıkarılmaktadır. (AA)

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir