Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası: Diyarbakır Çocuk Hastanesinde Acil Önlemler Alınmalı

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, hastanedeki sorunlara dikkat çekti. Sendika, deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını, personel eksikliğinin devam ettiğini ve hak edilen ödemelerin yapılmadığını belirtti.

Yetersiz Yapısal ve İdari Durumlar

SES İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmadığını vurgulayarak, hastanenin depreme karşı riskli olduğunu ve sadece yüzeysel tadilatlar yapıldığını savundu. Büyükdeniz, “Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde yıllarca iyileştirme yapılmadı. 2025 yılında ise güçlendirme adı altında yalnızca basit bir boya yapıldı. Çalışanlar, güvensiz yapılarda çalışmaya zorlanıyor” dedi.

Güneydoğu Ekspres’in haberine göre, sendika yapı güvenliği raporlarının kamuya açıklanmasını, olumsuz deprem raporları bulunan binaların tahliye edilmesini ve çalışanların can güvenliğinin öncelikli olmasını talep etti.

Hemşire ve Klinik Destek Personeli Yetersizliği

Büyükdeniz, gece vardiyalarında 35 hastaya sadece 2 hemşirenin düştüğünü belirterek, personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Çocuk hastaların doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve tedavi edilmesi için daha fazla personel istendi.

Riskli Birim Ödemeleri Sorunu

Sendika, mahkeme kararlarına rağmen ödenmeyen döner sermaye ödemelerine de değindi. Riskli birimlerde çalışan tıbbi sekreterlere yapılmayan teşvik ödemelerine dikkat çeken Büyükdeniz, “Yaklaşık 30 ay boyunca ödemeler yapılmadı” şeklinde açıklamada bulundu.

Sendika, hastanedeki sorunların çözülmesi, hakların verilmesi ve sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda görev yapabilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Related Posts

Sadece selfie ile yaş ve kanser riskini tahmin eden yapay zeka keşfedildi

Yüzümüzdeki çizgiler, göz altı torbaları ve cilt tonu yalnızca yaşımızı yansıtmakla kalmayabilir; aynı zamanda sağlığımıza da ışık tutabilir. Bilim insanları, yalnızca bir selfie üzerinden kişinin biyolojik yaşını ve kanser hastalarının hayatta kalma olasılığını tahmin eden yapay zeka destekli bir araç geliştirdi.

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”