Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış İniş Testlerine Devam Ediyor

Dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerine” başarıyla devam ediyor. Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştirilen ilk gemi testlerini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren gemide yeniden testlere başladı.

Bayraktar TB3, Saros Körfezi’nde bulunan TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen 4 günlük “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testleri”ni başarılı bir şekilde tamamladı. Toplamda 24 sorti otomatik gemi kalkış-inişi gerçekleştiren milli SİHA, önemli bir başarıya imza attı.

Bugün gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB3 PT-4 adlı milli SİHA’nın 4. prototipi de ilk kez denendi. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya inerek test sürecine dahil oldu. Böylece ilk kez TCG Anadolu gemisinde 2 milli SİHA bulundu.

Testler sırasında Baykar Proje Ekibi’ne liderlik eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte testleri yakından takip etti.

Bayraktar TB3 SİHA’nın toplam uçuş süresi 1030 saat oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısının yanı sıra sınıfındaki en gelişmiş insansız hava aracı olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede Türkiye’nin caydırıcı gücüne katkı sağlayarak keşif ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirecek.

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen evlerde oturanlar geceyi güvenle geçirdi

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen konutlarda yaşayanlar, geceyi evlerinde güven ve huzur içinde geçirdiklerini ifade etti.

Altın fiyatlarında sert düştü: Yatırımcılar ne beklemeli?

Altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti. Analistler, bu düşüşün geçici olabileceğini ve altın piyasasında daha fazla hareketliliğin yaşanabileceğini belirtiyor. Kritik seviyeler ise altın fiyatlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir