Bir sonraki telefonunuz iPhone olmayacak: OpenAI, Samsung ve Apple’ın korktuğu şeyi doğruladı

hipertextual.com’ın aktardığı Sam Altman’a göre, OpenAI’nin amacı, 2007’deki iPhone kadar devrim niteliğinde bir cihaz yaratmak. Şirketin CEO’su, aynı röportajda, bu tür cihazlar için kendi yarı iletkenlerini geliştirme niyetini de dile getirdi.

Ancak, Altman henüz bu yapay zeka ürününün akıllı telefonların yerini alacak şekilde nasıl bir tasarıma sahip olacağına dair detay vermedi. Bununla birlikte, benzer bir konu daha önce de gündeme gelmişti. Eylül 2024’te Apple’da tasarımcı olarak görev yapan Jony Ive, OpenAI için bir cihaz üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

New York Times’ın yayımladığı bir rapora göre, hem Sam Altman hem de Jony Ive, “üretken yapay zekanın, geleneksel yazılımlardan daha fazlasını kullanıcılar için yapabilmesi sayesinde, bir bilgi işlem cihazı yaratmayı nasıl mümkün kıldığını” tartıştılar. Örnek olarak, nesneleri tanımlayıp isimlendirebilen ve seyahat rezervasyonu gibi tüm istekleri yerine getirebilen cihazları gündeme getirdiler.

Akıllı telefonların yerini alacak cihaz üzerinde tek şirket OpenAI değil

OpenAI’nin üzerinde çalıştığı cihazın, Humane’ın AI Pin’i veya Rabbit R1’e benzer bir ürün olduğu düşünülüyor. Bu cihazlar akıllı telefon olmasalar da, çevreyi tanıyıp ilgili bilgileri görüntüleyerek veya görevleri yerine getirerek kullanıcıların daha üretken olmasına yardımcı olan, asistan işlevi görebilen cihazlar olarak normal bir cihazın pek çok işlevini yerine getiriyor.

Sorun şu ki, zaman, yapay zekalı cihazların yüksek risk taşıyan bir yatırım olduğunu gösterdi. AI Pin, yüksek fiyatı ve düşük performansı nedeniyle piyasaya sürüldüğü günden bu yana tam anlamıyla başarısız oldu. Rabbit R1 ise kullanıcı beklentilerini karşılayamaması ve sistemindeki güvenlik açıkları nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Ancak, akıllı telefonların yerini alacak bir cihaz üzerinde çalışan tek şirket OpenAI değil. Diğer üreticiler de, günlük yaşamda kullandığımız cihazların yerine geçebilecek bir ürün geliştirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, karma gerçeklik gözlüklerinin de başarısızlığa uğramış pek çok örneğini gördük.

Related Posts

Zuckerberg’den Apple CEO’suna: “Üstüne gitmeyeceğim”

Bir etkinlikte konuşan Meta CEO’su Mark Zuckerberg, rakibi Apple’a taş atmayı ihmal etmedi.

Milli okçulardan bronz madalya

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nın 2. ayağında yarışan Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, bronz madalya kazandı.

Japonlardan çığır açan teknoloji: ‘Gökyüzündeki paratoner’

İlk kez bir insansız hava aracı, gerçek bir şimşek çarpmasını tetikleyip yönlendirmeyi başardı. Bu yenilikçi drone, gökyüzünde adeta uçan bir paratoner gibi davranarak, tehlikeli yıldırımları kontrollü şekilde çekip etkisiz hale getirebiliyor.

Elazığ’da yüzme müsabakaları sona erdi

Türkiye Su Topu Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen Erkekler 1. Lig A Grubu 1. devre müsabakaları, 2-4 Mayıs tarihleri arasında Elazığ’da yapıldı.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Tim Cook: “Yeni Siri’nin geliştirilmesinde önemli ilerleme kaydettik”

Apple’ın CEO’su Tim Cook, 2025’in ikinci mali çeyrek sonuçlarının görüşüldüğü toplantıda, Apple Intelligence çatısı altında geliştirilen yeni Siri özelliklerinin geciktiğini kabul etti. Cook, Siri’nin henüz istenen kalite seviyesine ulaşamadığını …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir